Bästa arganoljan 2021

Läs mer om den bästa arganoljan 2021 och hur du kan använda den för att ta hand om din hud och ditt hår på ett helt fantastiskt sätt.

Testvinnare!
PURE Arganolja EKO

 • Motverkar fina linjer
 • Återfuktar hud och hår
 • Ger lyster

Vad gör en arganolja bra?

En arganolja produkt är som bäst då den innehåller äkta marockans arganolja. Det är viktigt att beakta om oljan har andra tillsatser. Dessa kan vara mer eller mindre bra beroende på hur du tänker använda produkten. Se också på tillverkning av arganoljan och om den kan klassas som ekologisk.

Vad som gör en arganolja bra:

 • Den återfuktar på djupet. Huden kan snabbt repareras och bli mjuk och följsam igen när du behandlar med arganolja.
 • Arganoljan är inte för fet. Du upplever inte att det blir för kladdigt då du applicerar oljan på händer och i ansiktet.
 • Det finns ingen nämnvärd doft. Arganoljan kommer inte att störa andra parfymerade produkter som du använder eftersom den har en lätt nötaktig doft som inte stör.
 • Den är lätt att applicera. Den bästa arganoljan kommer i förpackningar som du enkelt hanterar så att det inte blir för mycket olja vid varje applicering.
 • Den är full med vitaminer. När det finns mycket E vitamin är det också något som gör att oljan håller sig fräsch längre.
 • Den har en bra förpackning. Det är lätt att försluta förpackningen och att öppna. Du riskerar inte att hälla på för mycket då det är enkelt att droppa ut oljan.

Viktigt att tänka på innan du köper arganolja

När du ska köpa den bästa arganoljan finns det en rad olika arganoljeprodukter på marknaden och därmed bör du vara noga med att veta vad du köper. Det är inte så att alla flaskor med arganolja är likvärdiga för att de har samma storlek och det står arganolja på etiketten.

Bästa arganoljan - test av arganolja

Viktigt att tänka på innan du köper arganolja:

 • Kolla om det är ren arganolja. Det ska stå 100% arganolja eller 100% Argania spinosa på förpackningen för att det ska vara tal om ren arganolja.
 • Kolla bäst före datum. Om du köper gammal arganolja finns risken för att du inte kommer att använda klart innan den gått ut och inte längre ger samma effekt.
 • Förpackningens material. Arganolja bör komma i en förpackning som står emot oxidation. Glas är att föredra med plast eller aluminium kan också fungera bra.
 • Certifikat. Ta en titt på om det finns certifikat för hur oljan har tagits fram. Om den är ekologisk bör den ha ett certifikat som du kan undersöka för detta.
 • Priset på arganoljan. Om du hittar billig arganolja kan det bero på att den inte är ren. Det behöver inte vara en nackdel då blandningen kanske passar dina behov perfekt. Var bara medveten om vad du betalar för.
 • Pris per ml. Du kan kolla pris per 100 ml om du vill jämföra olika märken. Detta gör det lite lättare att avgöra om det rör sig om en dyr eller billig arganolja.
 • Recensioner. Ta en titt på vad andra som köpt arganoljan har att säga om den. När en produkt är bra märks det på alla positiva användarrecensioner.
 • Var arganoljan är tillverkad. Den bästa arganoljan kommer från Marocko. Om det står Made in USA eller ett annat land är risken stor att det rör sig om någon form av blandning. Det kan givetvis vara med äkta arganolja som rest från Marocko till fabriken i USA eller annat land. Men det är inte så dumt att komma lite närmre ursprungslandet om möjligt.
 • Köpevillkor och leverans. Det enklaste är att köpa från en svensk butik med tydliga regler för ditt köp och information om leverans som du kan lita på.
Testvinnare!
PURE Arganolja EKO

 • Motverkar fina linjer
 • Återfuktar hud och hår
 • Ger lyster

FAQ Arganolja – Vanliga frågor och svar om arganolja

Var kan jag köpa arganolja?

Du finner arganoljan i butiker som säljer produkter för kroppsvård. Den kan också finnas på hälsokostbutiker som har ett sortiment för naturlig hudvård. Ett större utbud finner du i butikerna som finns online.

Vad kostar arganolja?

Se på arganolja pris i enlighet med den mängd du får. Du kan få riktigt billig arganolja för omkring 200 kronor per 100 ml online. Det finns också dyrare varianter vilket kan bero på hur oljan har tagits fram och hur ren den är. Var medveten om att ett bra märke kan ta flera hundralappar för en flaska som innehåller omkring 60 ml.

Vilken arganolja är bäst?

Den bästa arganoljan 2021 är kallpressad och den är ren. Om det är så att du vill ha arganolja för en specifik typ av hudvård kan det vara aktuellt med en produkt som är blandad med andra ingredienser. Håll utkik efter ekologisk kallpressad arganolja för högsta kvalitet.

Vilken är den bästa arganoljan för håret?

När du vill behandla hår och hårbotten med arganolja är det klokt att antingen välja en skräddarsydd produkt. Det kan vara en hårolja med fler ingredienser eller ett arganolja-schampo och balsam. Eller så väljer du en kallpressad ekologisk arganolja för intensiv behandling av toppar och hårbotten.

Kan jag använda arganolja för skägget?

Precis som arganolja är bra för håret och hårbotten så funkar det alldeles utmärkt som skäggolja. Arganoljan är återfuktande och tillför viktiga näringsämnen till skägget så att du får en fin lyster. Visste du att du enkelt kan göra din egen skäggolja med bland annat arganolja som bas?

Slutgiltiga tankar

Att arganolja är en superprodukt råder det inga tvivel om. Men vilken typ ska du välja? Som jag ser det har du två val. Du kan välja en ren arganolja som är kallpressad och ekologisk. Med den kan du vara mycket flexibel i din användning. Du kan dutta på med några droppar i ansiktet för att behandla akne eller blanda i andra hud- och hårvårdsprodukter.

Det andra alternativet är att köpa en arganolja-produkt som är särskilt utformad för sitt ändamål som ett schampo eller balsam. Det här är smidigt när du vet precis hur du vill använda arganoljan. Fast min slutsats är ändå att du får ut mest i längden av att ha den äkta arganoljan hemma. Den är lätt att använda och det är sällan så att du måste blanda den med annat för att få den fina effekten för din hud, ditt humör och din hälsa.

Har du en flaska äkta arganolja hemma har du en allt-i-allo produkt som du sedan kan plocka fram för precis allt. Akne, trist hår, torra nagelband, torra läppar, åldrande hud i ansiktet… Det mesta går att behandla med arganolja!

För att läsa mer om arganolja, ta det av vår kompletta guide till arganolja och dess fördelar.

Foto av författare
Om författaren
Rebecca Solberg
Hej! Mitt namn är Rebecca och jag är en frilansskribent och “health-junkie”. När jag inte jobbar med skrivuppdrag pysslar jag med allt som jag lärt mig på jobbet som skribent. Det blir odling av vetegräs, groddad kinoa, utveckling av vitaminstrategier för barn och givetvis eteriska oljor för behandling av kropp och själ!

Lämna en kommentar