Bästa cederoljan 2021

Här finner du den bästa cederoljan och även information om vad det är som gör en cederolja väl värd att rekommendera.

Testvinnare!
PURE-Cedertraolja-EKO-bra-cederolja

 • Ekologisk olja
 • Från Himalayaceder
 • Helt utan tillsatser

Vad gör en cederolja bra?

Det som avgör om en cederolja är bra eller inte är framförallt hur den har framställts. I och med att det finns flera olika cederträarter som man kan framställa oljan kan ursprunget också få betydelse.

Var cederoljan utvinns är avgörande

Det som benämns som äkta cederträolja är den olja som kommer från Atlasceder. Atlascederträ växer i Atlasbergen. Oljan kan därmed vara gjord i länder som Marocko och Algeriet. Är äkta alltid samma sak som bästa cederoljan? Inte nödvändigtvis för cederolja som kommer från andra cederarter är inte mindre äkta.

Jag har faktiskt inte använt Atlascederolja som ofta anges som den bästa cederoljan. Men jag kan säga att både libanesisk och cypriotisk cederolja kan anses vara äkta och är mycket bra. Om jag skulle lista de bästa cederoljorna i enlighet med cedersort blir det:

 • Cypriotisk ceder, Cedrus Atlantica
 • Atlasceder, Cedrus Atlantica
 • Libanesisk ceder, Cedrus Libani
 • Himalayaceder, Cedrus deodara

Var medveten om att cederolja från Kina, Texas och Kenya såväl som Viriginaceder kommer från gran. Deras namn börjar därmed med Juniperus. Det betyder att de har en doft som skiljer sig en aning från ovan nämnda. Dessutom kan deras effekter också vara lite annorlunda. Inget fel med det men ändå viktigt att tänka på när du ska köpa cederolja.

Min erfarenhet är att oljan från Viriginaceder fungerar alldeles utmärkt. Den håller god kvalitet så länge som du väljer ett bra märke.

Så kan du använda cederolja

En annan ledtråd för att komma fram till bästa cederoljan ligger i hur du kan använda oljan. Om det rör sig om en kvalitetscederolja ska du kunna använda den för många olika saker.

Så kan du använda cederolja - hitta bästa cederoljan

Cederolja kan användas för att bland annat:

 • Blanda egen parfym
 • Göra egen hudkräm
 • Få en god doft i rummet och på huden
 • Behandla irriterad hud
 • Behandla hårbotten
 • Lindra halsont och täppt näsa
 • Punkt-behandla akne

Viktigt att tänka på innan du köper cederolja

I och med att det finns flera märken och fabrikat kan det vara klokt att tänka till lite innan du köper cederolja. Som nämnt kan ursprunget får betydelse för hur väl oljan fungerar och hur starkt den doftar.

Viktigt att tänka på innan du köper cederolja:

 • Olika cederoljor kan vara olika starka. Du ska alltid ta en titt på rekommendationer för hur cederoljan ska spädas innan du börjar använda den.
 • Oljan kan komma i en förpackning som är mer eller mindre enkel att använda. Locket bör inte vara svårt att få av även om det är barnsäkert.
 • Det kan förekomma tillsatser. Om du vill ha ren cederolja måste du kontrollera att den verkligen är fri från andra ämnen.
 • Alla cederoljor är inte ekologiska. Om du bryr dig om hur oljan har framställts och tillverkats bör du se på detta.
 • Oljan ska passa för det du ska använda den till. Om det är för vård av hud, hår och skägg bör cederoljan vara väl anpassad för hud- och hårvård.

Ett tips är att se lite på recensioner. När det går att läsa vad andra som köpt cederoljan har att säga om den är det lättare att göra sig en uppfattning. Men notera vem som säger vad och varför. Cederolja kan ha en mycket stark doft och för den som inte är van kan det verka överväldigande.

Om det rör en cederträolja från ett seriöst märke och du ser att folk säger att oljan är lätt att hantera kan det mycket väl röra sig om en av de bästa cederoljor du kan hitta. Positiva omdömen kan ge dig en god indikation om hur bra produkten är.

Till syvende och sist är det förstås så att du får testa dig fram. När du köper kvalitetscederolja och använder den på rätt sätt bör du bli nöjd. Om produkten har en design som du dessutom tycker är lätt att hantera är det en stor fördel.

Testvinnare!
PURE-Cedertraolja-EKO-bra-cederolja

 • Ekologisk olja
 • Från Himalayaceder
 • Helt utan tillsatser

FAQ – Vanliga frågor om att köpa cederolja

Var kan man köpa cederolja?

Idag säljs cederoljan i vanliga butiker, hälsokostaffärer såväl som på apoteket. Det bästa stället att köpa cederolja på är online. Det är mycket lättare att hitta fram till den bästa cederoljan på nätet och så kan du få ett bättre pris.

Vad kostar cederolja?

Priset på cederolja beror på var du köper den och vilken sort du väljer. En dyr cederolja är inte nödvändigtvis samma sak som bäst cederolja. Det kan mycket väl vara så att du finner en billig cederolja av högsta kvalitet. Köper du online kan du räkna med ett pris på cirka 60 kronor per 10 ml. Priset stiger till omkring 80 kronor per 10 ml i vanlig butik och till nära 100 kronor per 10 ml på apotek.

Vilken cederolja är bäst?

Den bästa cederoljan håller hög kvalitet och är enkel att använda. Den har en förpackning som är tydlig och ger dig goda instruktioner för användning. Dessutom ska det vara solklart var oljan kommer från. Som regel består bästa cederoljan till 100% av cederolja och den kommer i en flaska som är enkel att hantera och barnsäker.

Slutliga tankar

Jag tror att det finns flera cederoljor som förtjänar titeln som den bästa cederoljan. Oavsett om du väljer en variant som kommer från ceder eller gran rör det sig om en olja som har potens och doftar gott. Själv kan jag inte märka större skillnad på doft mellan olika typer av cederolja.

Huvudsaken är ju att få de önskade effekterna och det går att göra så mycket med en enkel flaska med cederolja. Det är en sådan där produkt som du vill ha ståendes hemma i medicinskåpet för alla möjliga olika tillfällen och för alla i familjen.

Tonåringen behandlar akne, din partner lindrar snuva med inhalering och du slappnar av och yogar med doften av cederträ. Allt detta blir möjligt om du köper en bra cederolja med tydlig information om var den kommer från och om den blandats med annat.

För att läsa mer om cederolja, ta det av vår kompletta guide till cederolja.

Foto av författare
Om författaren
Rebecca Solberg
Hej! Mitt namn är Rebecca och jag är en frilansskribent och “health-junkie”. När jag inte jobbar med skrivuppdrag pysslar jag med allt som jag lärt mig på jobbet som skribent. Det blir odling av vetegräs, groddad kinoa, utveckling av vitaminstrategier för barn och givetvis eteriska oljor för behandling av kropp och själ!

Lämna en kommentar