Bästa citrongräsoljan 2021

Vårda sinne och kropp med den bästa citrongräsoljan. Citrongräsolja fungerar lika bra mot dålig lukt som mot trötta muskler, sömnbrist och akne!

Testvinnare!
basta-citrongrasolja-test-av-olja

 • Ekologisk
 • Antiseptisk och renande
 • Bra i hud och hår

Vad gör en citrongräsolja bra?

Hur ska du veta om det är fråga om den bästa citrongräsoljan 2021 eller om det finns bättre produkter?  Det är inte alltid så lätt att välja rätt eterisk olja men det finns några ledtrådar som du bör komma ihåg.

Vad som gör en citrongräsolja bra:

 • Äkta. Oljan har destillerats från någon variant av citrongräs.
 • Ren. Det rör sig inte om någon blandning eller annan olja med doft som påminner om citrongräs.
 • Ekologisk. Oljan är bra för dig och för naturen och dessutom kan det vara så att företaget som tar fram produkten engagerar sig i frågor som rör arbetsförhållanden och mänskliga rättigheter.
 • Enkel användning. Du bör få tydliga instruktioner för hur oljan ska användas och hur du kan applicera den på ett säkert sätt till exempel för vård av hud och hår.
 • Rimligt prissatt. Det finns billig citrongräsolja som är bra men ta alltid en titt på vad du får för priset. Även om produktionen av denna eteriska olja kräver lite mer bör du få ett rimligt pris för slutprodukten.
 • Väl förpackad. Du bör få en flaska som är enkel att öppna och försluta. Dessutom ska det vara lätt att droppa ut droppar utan att det blir för mycket så att du kan dosera på ett säkert och korrekt vis.

Citrongräsolja kan användas för en rad olika saker. Men om den produkt som du köper kommer att fungera som tänkt beror givetvis på om den håller kvalitet och är utformad för ändamålet. 

Viktigt att tänka på innan du köper citrongräsolja:

 • Citrongräsolja-produkter med andra ingredienser kan vara mycket bra för sitt ändamål men kanske inte för andra områden. En kräm mot akne med citrongräsolja är inte samma sak som en kräm mot fotsvett.
 • Du kan behöva en större förpackning om du ska använda oljan flitigt för massage över större kroppsdelar eller för att rena luften. Priset kan då också bli lägre för att du köper mer på en gång. Om du vill ha en annan olja som är lämplig för massage rekommenderar vi att du tittar närmare på hampafröolja.
 • Ren citrongräsolja är hälsovådlig om den inte späs ut. Du kommer att behöva skyddshandskar då du blandar. Detta särskilt med den bästa citrongräsoljan som är ren och effektiv.

Det finns olika typer av citrongräs och därmed kan du hitta citrongräsvarianter med olika ursprung. Det finns inget som säger att en olja från Indien är bättre än en olja som du får från Bulgarien. Se mer på tillverkningsmetod innan du väljer. Är det fråga om äkta citrongräs kommer du att få de fina egenskaperna som du är ute efter i oljan.

Testvinnare!
basta-citrongrasolja-test-av-olja

 • Ekologisk
 • Antiseptisk och renande
 • Bra i hud och hår

FAQ Citrongräsolja – Vanliga frågor och svar om citrongräsolja

Var kan jag köpa citrongräsolja?

Det är enklast att köpa bra citrongräsolja online. Där finner du den i hälsokostbutiker såväl som på nät-apotek. Det går också att köpa citrongräsolja i lokala butiker där du bor. Frågan är dock om du kommer att hitta bästa citrongräsoljan på detta vis då utbudet av olika märken och varianter kan vara mycket mer begränsat än i butiker online.

Vad kostar citrongräsolja?

10 ml citrongräsolja kan kosta allt från omkring 50 kronor till över 100 kronor. Det här beror på märke och givetvis också på möjliga rabatter. Ta alltid en titt på om det är ren citrongräsolja och hur mycket den kostar per ml för att kunna jämföra pris. Det kan vara värt att köpa en lite dyrare citrongräsolja som har fått goda betyg av användare än att chansa på en okänd billig citrongräsolja.

Vilken citrongräsolja är bäst?

Den bästa citrongräsoljan är den som är ren och ekologisk. Den kommer i en förpackning som du kan hantera och som håller oljan fräsch länge. I det fall att du behöver använda citrongräsoljan för ett särskilt syfte som hudvård eller kanske till och med som avfettningsmedel kan den bästa citrongräsolja-produkten vara en som redan är blandad med andra ingredienser åt dig.

Vilken är den bästa citrongräsoljan för matlagning?

För matlagning ska du använda en citrongräsolja som är godkänd för förtäring. Så kallad Food Grade citrongräsolja kan du använda för allt från bakning till godis och läsksmaksättning. Den bästa citrongräsoljan för matlagning är ren och säker. Den är enkel att dosera från så att det inte blir för mycket vilket kan vara farligt.

Slutgiltiga tankar

Efter att har sett närmre på flera olika sorters citrongräsolja kan jag konstatera att det finns flera som förtjänar att omnämnas som bästa citrongräsoljan 2021. Något som jag kan intyga är att det är bäst att satsa på en 100% citrongräsolja som är utan andra tillsatser. I varje fall då du själv vill blanda och använda oljan på ett flexibelt sätt.

Det kan vara billigare med utspädda produkter men här riskerar du att få en olja som du inte blir lika nöjd med. Om du tänker behandla akne eller vill rena luften i ditt hem med citrongräsolja är det ju viktigt att du får den önskade effekten. 

Jag tycker också att de rena citrongräsoljorna har den bästa doften. Det finns varianter där man har tillsatt citrusarom för att förstärka oljans citrusdoft. Det behövs verkligen inte för naturlig citrongräsolja har en mycket god doft.

Jag vill också påminna om att pris på citrongräsolja kan se lite annorlunda ut beroende på var du köper. Online ser du ju priserna utan frakt. Ibland är frakten rätt så hög och då kan det vara smartare att köpa från en butik som kanske till och med kan ge dig fri frakt.

Jag vet att det finns hälsorisker med att hantera en citrongräsolja på fel sätt men rekommenderar ändå att du ser närmre på rena ekologiska varianter. Även om det är skönt att någon annan har blandat åt dig har du mycket att vinna på att göra detta själv. När du väl har köpt citrongräsoljan kan du upptäcka så många nyttor med den och då är det ju bra att du själv kan dosera i enlighet med dina faktiska behov.

För att läsa mer om cederolja, ta det av vår kompletta guide till citrongräsolja.

Foto av författare
Om författaren
Rebecca Solberg
Hej! Mitt namn är Rebecca och jag är en frilansskribent och “health-junkie”. När jag inte jobbar med skrivuppdrag pysslar jag med allt som jag lärt mig på jobbet som skribent. Det blir odling av vetegräs, groddad kinoa, utveckling av vitaminstrategier för barn och givetvis eteriska oljor för behandling av kropp och själ!

Lämna en kommentar