Guide: Hur du gör din egen fotskrubb 2022

Foto av författare
Skriven av:
Rebecca Solberg
Uppdaterad senast:

Torra och tråkiga fötter är varken fint eller speciellt behagligt. Med en mjukgörande och återfuktande fotskrubb kan du se till att avlägsna döda hudceller och ge näring till din torra hud på bara några minuter. Gör du egen fotskrubb kan du även vara säker på att den bara innehåller naturliga ingredienser.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

DIY: Så gör du egen fotskrubb, steg för steg

Här nedan hittar du ett av de bästa recepten på en egen fotskrubb. Du behöver bara några enstaka ingredienser för att lyckas och för att få en skrubb som mjukgör på djupet.

Jag köper gärna mina oljor på svenskhälsokost.se. De har ett stort utbud av oljor som passar till alla mina användningsområden.

Recept till egen fotskrubb

Det krävs inte mycket för att du ska kunna göra en riktigt fin och effektiv fotskrubb.

  1. Börja med att hälla upp saltet i en djup skål och tillsätt därefter jojobaolja, avokadoolja (eller olivolja) och den eteriska oljan.
  2. Se till att alla ingredienser blandas ordentligt och att saltet täcks precis av oljorna.
  3. Ta därefter en större skopa av skrubben och fördela den jämnt på fötterna. Skrubba alltid i cirkulära rörelser och låt skrubben verka i ca 1 minut.
  4. Skölj av, torka torrt och smörj in med fotkräm.
Recept till egen fotskrubb

Fördelar med att göra egen fotskrubb

Är det bättre att göra en egen fotskrubb istället för att köpa i butik? Ja, i många fall är det faktiskt det.

  • Du får en fotskrubb som innehåller 100 % naturliga ingredienser och som är snäll mot din hud.
  • Genom att kombinera olika oljor får du en mycket mjukgörande skrubb som är helt fri från alkohol och andra uttorkande ingredienser.
  • Du sparar in en hel del pengar. Fotskrubben kan användas flera gånger och du kan enkelt göra mer när den är slut.
  • Genom att skrubba bort döda hudceller och förse huden med naturliga näringsämnen får du en mjuk och smidig hud på ett kick.
  • Med en egen fotskrubb går det snabbt och enkelt att få sommarfina fötter.

FAQ egen fotskrubb – Vanliga frågor och svar

Varför ska man använda egen fotskrubb?

Fördelen med att använda egen fotskrubb är att du vet exakt vad produkten innehåller. Du sparar dessutom in pengar och får en skrubb som är fri från alkohol och uttorkande ingredienser.

Hur gör man egen fotskrubb?

Att göra egen fotskrubb är väldigt lätt. Blanda bara ingredienserna som är angivna i receptet ovan och förvara sedan blandningen i en glasburk med ett tättslutande lock.

Hur använder man egen fotskrubb?

Använd gärna fotskrubben i duschen eller tillsammans med ett fotbad. Se till att huden först är uppmjukad av det varma vattnet för att lösa upp döda hudceller bättre. Applicera i cirkulära rörelser, skölj av och avsluta med fotkräm.

Foto av författare
Om författaren
Rebecca Solberg
Hej! Mitt namn är Rebecca och jag är en frilansskribent och “health-junkie”. När jag inte jobbar med skrivuppdrag pysslar jag med allt som jag lärt mig på jobbet som skribent. Det blir odling av vetegräs, groddad kinoa, utveckling av vitaminstrategier och givetvis eteriska oljor för behandling av kropp och själ!

Lämna en kommentar